HAREHUNDTREFF RÅVATN 2023

Årets treff for Nord-Norge Harehundklubb er over, å hvilken helg dette ble. Medlemmer begynte å ankomme Råvatn allerede torsdag ettermiddag. Nord-Norge Harehundklubb ønsker å takke alle som har gjort det mulig å gjennomføre denne helgen.

Fredag

På fredag ble det gjennomført en liten introduksjon på jakt med drivende hund av formann i klubben Tom Erik Tangen, her var det godt oppmøte å alle fikk noen tips og triks hva de bør gjøre med sin hund når de er ute i skogen. Resten av fredagen var det samling rundt bålpanna med mye historier og mingling

Lørdag

Lørdagen startet tidlig der veldig mange dro ut i skogen for å slippe hund, her ble det fine loser, fint fotarbeide, gode søk og noen frustrerte hundeeiere som ikke fikk noen av delene. Men vi er tidlig i sesongen så forventningene er nok større hos oss eiere enn hundene. Det ble på lørdags morgen gjennomført en blodsporprøve, her gikk Aha Knerten`s Kaia inn til en 1.premie (Øverste bildet). Klubben gratulerer så mye med strålende resultat!

 

Senere på lørdag var det klart for leirdueskyting, her var det så mange påmeldte at de to timene vi skulle bruke på dette ble til tre timer. Her var det mye bra skyting, å mange som har tatt steg etter fjorårets klubbmesterskap. Vinner i dameklassen ble Line med imponerende 20 treff, vinneren i herreklassen ble Tom Erik. Så her er bare å legge seg i hardtrening frem til neste års klubbmesterskap slik at de får større motstand.

 

Etter klubbmesterskapet var det igjen samling på Råvatn hvor det var premieutdelinger og servering av grillmat. Her ble det utdelt premier fra fjorårets sesong, blant annet utdeling av premie for årets hund vunnet av Ajax (bilde til høyre). Resten av lørdagen var det igjen historier rundt bålet!

Søndag

Ringtrening og utstilling sto på programmet på søndag, her var medlemmer tidlig oppe for å få med seg ringtreningen før utstillingen.

 

Dommer Lars Omdal kom med fly til Bardufoss for å dømme våre hunder, å gjennomførte en imponerende bedømming av alle hunder hvor publikum fikk høre hans kritikker av hver enkelt hund. Her ble Kokopellis Jeger Ebba BIS (best in show), denne hunden har vunnet mye på utstillinger denne sesongen så dette var meget fortjent.

 

Bildet viser BIS 1, BIS 2 og BIS 3