Om oss

Lover for Nord-Norge Harehundklubb

KLUBBENS HISTORIE

 

Nord Norge Harehundklubb er en interesseklubb for deg som har, eller er interessert i løs på drevet halsende hund i Nordland, Troms og Finnmark.

Klubben så dagens lys i 2009. En håndfull personer med en felles interesse rundt løs på drevet halsende hund i det høye nord tok grep, samlet i overkant av 20 medlemmer, og stiftet Nord Norge Harehundklubb. Stiftelsesmøtet fant sted på Tennvassbu i Tranøybotn, Senja.

Klubben ble organisert i Norsk Kennelklubb under Norske Harehundklubbers forbund og klubbens første leder var Stig Larsen. Raskt så man at hvis det skulle være liv laget for en klubb, så måtte man få på plass dommere, avholde jaktprøver og utstillinger, i tillegg til godt rekrutteringsarbeid.

Klubben utdannet to dommere og sesongen 2010/11 ble den første jaktprøven avholdt. I 2012 var det duket for klubbens første utstilling, som fant sted på Lauksletta camping i Lofoten. Klubben så behov for flere dommere, og i 2014 ble ytterligere to utdannet og vi kunne arrangere vår første småhundprøve på Senja i 2015. Den første Eliteprøva ble gjennomført i Dividalen 2017, og etter den tid har klubben utdannet ytterligere tre dommere. Utstillinger har årlig blitt avholdt siden 2012 i Lofoten, Kvæfjord og Målselv. I 2019 fikk vi feiret oss selv i anledning vårt 10 års jubileum på Haraldvollen i forbindelse med et medlemstreff som i de senere årene har blitt en fast tradisjon. Mange gode hunder har blitt ført frem.

Klubben har alltid vært meget aktiv på rekruttering og har alene og sammen med skoler og lokale jeger- og fiskeforeninger holdt introjakter, kurs, jaktcamper for barn og unge over flere dager og tatt med jegere ut for nye opplevelser og klingende los med våre kjære firbeinte drivere. Det har siden 2009 vokst frem et godt miljø i vårt virkeområde og vi har medlemmer fra Kirkenes til sør i Nordland. Erfaringsutvekslingen har en sentral plass i all vår aktivitet, og er det noe man lurer på er svaret ofte bare en telefonsamtale unna. Som klubb har vi fokus på våre medlemmer og ønsker å skape en klubb som er for alle. Vi prøver å dekke alle bruksområder for våre raser, og selv om vi heter harehundklubb, trenger du ikke jakte hare for å være velkommen som medlem i vår klubb.

Hos oss finner du hunder som benyttes til rovviltjakt, spor eller ikke jaktes med i det hele tatt.

nnhk
jubileum