NKK UTSTILLING FAUSKE 2023

Flere av klubbens medlemmer stilte ut sine hunder på NKK utstillingen på Fauske 06.08.2023. Klubben gratulerer alle sammen med gode resultater, å vi håper å se flere av de samme hundene pluss mange flere på utstillingen vår på Råvatn 27.08.2023. Lenger ned i denne saken ligger kritikkene som blir gitt av dommeren på utstilling.

 

Hundeutstillinger er svært viktig for å bedømme resultatet av avlen. For mange er også hundeutstilling en spennende hobby, både når det gjelder selve konkurransen og rasemiljøet.

 

Hundeutstillingen vår på Råvatn er helt ufarlig å stille på, da det er lite og intimt, hvor alle heier på hverandre. Før utstillingen settes det opp ringtrening der du kan få noen tips og triks hos de som er mer erfaren med å stille ut hund. Du får også en tettere kontakt med dommer som bruker bedre tid på tilbakemeldinger enn på store utstillinger.

 

Om du har planer om å gå jaktprøve med din hund må du ha et resultat å vise til fra utstilling før du får lov å stille på en jaktprøve.

Den viktigste bruksegenskapen hos norske hunder er at den skal kunne fungere som familiehund, både mentalt og på turer i skog og mark. I raseavl er det viktig at hundene har de egenskapene rasen skal ha,og på utstillinger bedømmes hver enkelt hund opp mot den offisielle rasestandarden. På den måten vet du som valpekjøper ganske mye om det du kan forvente av nettopp din hund.

På bildet til høyre har du tre forskjellige støverraser fra klubben som var i Fauske. Fra venstre har du en finskstøver som heter Bajas (Sandåsfjellets Matti), han fikk her sitt tredje Cert som gjør at han nå står til utstillingschampionatet. Bajas er fra før Norsk Jaktchampion (N JCH)

 

Midt i bildet har du en hamiltonstøver som heter Selma (Reinheimens Selma), hun fikk her sitt andre Cert i en alder av 2,5år. Selma er også en ivrig jeger som har 2 stk førstepremie fra åpen prøve.

 

Til høyre på bildet har du Stig sammen med sin haldenstøver Ebba (Kokopellis Jeger Ebba). Ebba ble tildelt sitt første Cert. Ebba fikk valper i februar, men før valpene kom klarte Ebba førstepremie på åpen prøve

Her er en beagle ved navn Aha Knerten`s Oscar. Han fikk Excellent på utstillingen i Fauske å ble på utstillingen vår på Råvatn i 2022 BIR (best i rase). Ble også nr.2 i BIS (best in Show) i 2022

Carnelian’s Hanna er veldig erfaren beagle på utstillinger. Hun har deltatt på 21 utstillinger rundt om i landet å drar ofte hjem tittelen som BIR. På utstillingen i Fauske ble det Excellent, BIR og CK (Championkvalitet). Dette er årets hund i NNHK 2021

Beaglen Kula (Raolex Denny) stilte her på sin andre utstilling, resultatet ble Excellent. Denne hunden er også godkjent ettersøkshund på hjortevilt, så det viser at beagle er en veldig allsidig rase som er god på jakt og spor. Så er den en veldig fin familiehund

Dommerkritikker

Selma

Bajas

Ebba

Hanna

Kula

Oscar