Ny haldenstøver i klubben

Vi har tatt en prat med mannen som kjørte fra Honningsvåg til Råvatn for å delta på utstillingen til Nord-Norge Harehundklubb!

 

Hans navn er Trond Ingar Pedersen, å han kom over Nord-Norge Harehundklubb via et googlesøk hvor han søkte etter muligheter for å stille ut sin haldenstøver Alma (Alma av Røvær). Der så han også at klubben har aktiviteter for sine medlemmer å da var veien kort for Trond Ingar å melde seg inn.

 

Han startet kjøringen fra sin hjemplass Honningsvåg tidlig lørdags morgen å var ikke fremme før på kvelden, å når han var hjemme igjen hadde bilen klokket inn imponerende 1100km!

 

Trond Ingar har i over 15 år hatt lyst til å anskaffe seg en haldenstøver, å da muligheten for en ny hund dukket opp for 3 år siden var valget enkelt. Han fant linjer han likte å kontaktet oppdretter i Haugesund, oppdretter hjalp han i valget av hund som han mente var egnet til å jage både rev og hare. Å han har aldri angret på at han valgte Alma.

 

Alma er hans første drivende hund, å læringskurven har vært kjempebratt. Hun jakter hare veldig bra langs kysten, men har ennå ikke den store søket i skogen. Dette blir nok bedre når hun får jaget mer i slike terreng!

 

Han har planer om å stille på flere jaktprøver og utstillinger med hunden, å om tiden strekker til blir det medlemssamlinger hvor drivende hund er i fokus!

 

Dette var hans første møte med Nord-Norge Harehundklubb å han innrømmer at han var litt spent før treffet, men etter en helg med god stemning, mange tips og et bra resultat på utstilling ser han frem til flere slike treff.

Jaktprøver kan gjennomføres fra 1.september 2023, ta kontakt om du ønsker å prøve din hund!