Jaktrapport av Ingeborg 5.klasse


Vi begynte med huset til Stig. Han bor på Finnjorda. Det er 3 km nord fra Silsand. Når vi kom gikk vi opp i skogen. Vi hadde med en hund som heter Birk. Han er en dunker. Når vi kom et stykke opp i skogen ble Birk sluppet. Han fikk los nesten med en gang. Det var en rev. Han hadde bare los i 10-15 minutter. Han jager bare reven bort for å få området for seg selv. Så kom han tilbake til oss.

 

Her er hele jaktlaget: Fra venstre Joakim, Patric, Kristian, Lars, Petter, Anne-Sofie, Benedicte, Ingeborg, Vegard, Tobias, Kristoffer, Jesper og Stig. Foto: Stig Larsen


Så sprang han ut i terrenget igjen. Når vi flyttet oss til et annet sted fikk Birk ny los. Det var en hare. Det var spennende. Vi sto helt stille ganske lenge. Men så gikk vi lengre inn i skogen. Men der var plutselig Birk. Så snudde jeg meg og så en hvit flekk som sprang. Det var haren. Vi hadde støkket den. Altså skremt den. Vi prøvde og slippe Birk, men han fant ikke haren.

 

Dunkerhannen Birk koser seg i Silsandmarka. Foto: Stig Larsen


 

Så vi gikk ned til Stig der klassen ventet. Vi var sultne. Men jeg, Anne Sofie, Petter og Lars ble med opp i skogen. Men der var vi ikke lenge fordi Birk fikk ikke ny los. Jeg synes harejakt er gøy, men jeg synes elgjakt er bedre.Jeg tror jeg blir og jakte elg når jeg blir større.Når vi var kommet ned skjøt Stig på blink. Etter det koste vi oss og grillet pølse.


 

Skrevet av: Ingeborg Karlsen, 5. klasse, Silsand barneskole

 

Tilbake